Любопитни факти за чилийската кухня

 

Image result for chilean cuisine

Чилийската кухня е едно екзотчично съчетание от испанска храна и местни съставки. Повлияна от европейските кухни, предимно испански, италиански, немски и френски, храната в Чили е привлекателна комбинация от подправки, месо и местно отглеждани зеленчуци, съобщават от foodpanda.  Тъй като това е крайбрежна страна, морските дарове също се консумират в изобилие.

Related image

  • Основите на чилийска кухня се коренят в използването на пшеница, пилешко, свинско и вино.
  • Сладкишите в Чили са на почит, защото през годините са били запазено кулинарно произведение за монахините.
  • Благодарение на отличителния си вкус чилийските вина имат международна репутация. Те са широко използвани в много ястия.
  • Чилийският народ обикновено има четири хранения за даден ден.
  • Обядът, който трае около час и половина, е най-тежкото хранене за деня.
  • Най-вкусното ястие е чилийската салата, която се приготвя с нарязан сварен лук, домати, оцет, маслини и смлян кориандър.
  • Морските дарове, които идват от Чили, се считат за един от най-добрите в света видове.

Image result for chilean cuisine

  • Друго чилийско ястие, което традиционно се яде около Коледа, е Пан де Паскуа. Принос на германските заселници, това ястие обикновено съдържа захаросани плодове, орехи, стафиди и бадеми.
  • Задължително опитайте чилийско кисело мляко с мед и джинджифил.

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s