Любопитни факти за морковения кейк

on

Морковите са били използвани в сладкарството още от средновековието, през което подсладителите са били оскъдни и скъпи, докато морковите са достъпни и съдържат повече захар. Популярността на морковения кейк идва от Великобритания и става много предпочитан през Втората световна война. Официално 3 февруари е празникът на морковената торта и се чества по различни начини във всички точки на света, съобщават от foodpanda.

Ето и няколко забавни факти за вкусния морковен сладкиш.
Related image

  • Морковената торта е по-плътна от обикновената торта.

 

  • Често се използва крем от моркови и марципан.

 

  • Най-често срещания вариант на морковена торта е с крема сирене, захар и масло.

 

  • Морковеният кейк е обявен за един от петте най-важни десерта на 70-те години на ХХ век.

 

  • Изследване на „Радио Таймс“ през 2011 г. нарече морковената торта- най-популярната торта във Великобритания.

 

*****

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s