Истинските причини да консумираме органични храни

Органичната храна се произвежда от екологична система за управление на селското стопанство, която произвежда хранителни добавки, устойчиви на вредители и болести. Биологичното земеделие изгражда и поддържа здрава почва чрез традиционните методи на сеитбообръщение. Органичното не означава само завръщане към традиционното земеделие. Биологията е допринесла за точни методи за нетоксичен контрол на вредителите и болестите. foodpanda, подбра някои любопитни факти и причини да консумираме органични храни.

Image result for organic food

  • Органичната храна е най-бързо развиващият се сегмент на американската селскостопанска икономика.
  • Хранителната разлика между органичните и неорганично отглежданите продукти е голяма.
  • Биологичната храна е по-здравословна: шансовете са много добри на биологичните храни, като цяло и те са по-питателни от химически произведените храни.
  • Храненето на органични помага да се намали общото токсично натоварване на тялото.
  • Едно проучване през 2005 г. показа, че за по-малко от 15 дни децата, които приемат предимно органична храна, са имали драматично намаляване на концентрациите на органофосфорни пестициди в урината.
  • Биологичните храни по дефиниция не са ГМО.
  • Биологичното земеделие е добро за земята.

 

***

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s