Ползи от яденето на яйца

on

Яйцата са сред малкото храни, които може да класифицираме като суперхрани, заради полезните си свойства и невероятната им питателност. Едно яйце съдъджа всичко необходимо за клетките в човешкия огранизъм- витамини, фолат, фосфор, селен, калции и цинк. foodpanda, подбра част от ползите от консумацията на яйца.

Свързано изображение

  • Едно сварено яйце съдържа точно 77 калории, 6 грама протеин и 5 грама здравословни мазнини.
  • Яйцата имат висок холестерол, но нямат неблагоприятен ефект върху кръвния холестерол
  • Едно яйце съдържа 212 mg, което е повече от половината от препоръчителния дневен прием от 300 mg.
  • При 70% от хората яйцата изобщо не повишават холестерола
  • Яденето на яйца е чудесен начин за увеличаване на HDL.
  • Има много различни видове яйца, най-често се отглеждат пилешки яйца, докато по-гурме изборът включва патица, гъска и пъдпъдъчи яйца.
  • В християнството символът на украсеното яйце стана синоним на Великден
  • Яйцата се считат за „пълен“ източник на протеин, тъй като съдържат всичките осем основни аминокиселини
  • В традиционната китайска медицина яйцата се препоръчват да укрепват кръвта и да увеличават енергията, като подобряват храносмилателната и бъбречната функция.
  • Яйцата за закуска могат да помогнат при отслабване

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s