Какво не знаем за салата айсберг

on

Салатата айсберг се превърна в една от най-популярните през последните години, въпреки че се смята за един от най-безполезните зеленчуци в кулинарния свят. Някой хора, дори казват, че яденето на айсберг е все едно консумираш картон. Всъщност това, изобщо не е вярно. Айсбергът е представен за първи път на пазара през 1945 г. като първата салата, която е оцеляла при пътуване без да изсъхне. foodpanda, подбра още любопитни факти за салатата, които не знаете.

Свързано изображение

  • Името „айсберг“ идва от факта , че този зеленчук е бил пренасян в камиони пълни с лед, за да се забави изгниването.
  • Най-популярната салата, с този зеленчук е салата „Айсберг“ и може да бъде открита във всеки ресторант.
  • Салата „айсберг“ съдържа по-ниска концентрация на витамини и минерали от другите сортове марули.
  • Салата айсберг има много ниско съдържание на калории.
  • Този зеленчук съдържа значително количество фолат, минерал, който е от съществено значение за предотвратяване на вродени дефекти и други пренатални състояния.
  • Съдържа витамин А и витамин С
  • Салата айсберг се препоръчва да бъде консумирана с кълнове и семена
  • Салата „Айсберг“ е сред 5-те най-поръчвани салати в света.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s