Севда Димитрова – в сърцето на кулинарията

on

Тя е на 41 години и е първият вегетарианец в света, който е спечелил Мастър шеф – втори сезон в България. В този формат тя преоткрива кулинарията по нов начин и с много по-голяма сила. Ако се чудите какво провокира любовта към готвенето и сътворяването на кулинарни шедьоври, отговорът е досегът до различни култури и късметът да работи това, което обича.

IMG_3125

 

Любопитната и същност я отвежда в много държави, от където се вдъхновява да изучава нови неща и да експериментира в кухнята. Успехът за нея не закъснява! С много работа, постоянство и хъс открива свой ресторант в Слънчев бряг. Там, тя поставя своя ярък отпечатък в готвенето, като създава едно непретенциозно, но внимателно подбрано меню, което хората обожават. Сякаш ограничена от морския бряг, Севда разбира, че за творчеството е необходимо поле за изява, на което да разгърне напълно своя потенциал и да открие нова сцена за кулинарните шедьоври. И така пътът я отвежда на ново място, заредена с нови мечти и творчески пориви, а именно в нейния нов ресторант в София – Ahora.

 

Като всеки кулинар, обичащ професията си, Севда винаги експериментира, като променя традиционните рецепти с щипка от нейната фантазия! За нея кулинарията е необятна територия, за чието изучаване остава на сърцето и въображението да я ръководят!

http://ahora.bg/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s