Тайните на наденицата

on

Наденичките са много универсално и любимо ястие за много хора. Те са подходящи за закуска, обяд, вечеря. Консумират се за всякакви поводи, на улицата, в офиса, в къщи. Приятният им аромат и вкус ги правят привличащи и предпочитани, особено в днешното забързано ежедневие. Обикновено се приготвят от свинско или телешко месо и подправени със сол и галета. foodpanda, подбра някои забавни факти за този неустоим колбас.

Image result for sausage

  • Обикновено надениците се правят като се пълнят черва, но понякога тази обвивка може да бъде синтетична.
  • 11 октомври е световният празник на пицата с наденица.
  • Най-популярното българско ядене, включващо колбаса е наденица с боб.
  • За първи път този колбас е споменат в „Одисеята“, написана от Омир, преди повече от 2700 години.
  • Надениците са били основно ядене по време на Втората световна война.
  • Най-дългата наденица е направена в Румъния на 1-ви декември 2014 година.
  • Думата наденица произлиза от латинската дума „салсус“, която означава нещо осолено.
  • Всеки ден 5 милиона британци ядат наденици.
  • Денят, в който се консумират най-много наденици е Събота.
  • 18% от хората по земята, консумират колбаса за закуска, а 44% за вечеря.
  • 83% от колбасите са произведени от свинско месо.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s