Топ храни за здрава храносмилателна система

on

Януари е месец, в които обикновено се грижим за своята форма, след преяждането по празниците. Освен това, през този месец се опитваме да повишим имунитета си и да се предпазим от върлуващите грипове. Когато започнем да се чувстваме некомфортно в любимите си дънки и усетим, че талията ни е увеличила размера си, сме склонни да изпадаме в паника и започването на строги диети. Всъщност, трябва да се погрижим за храносмилателната система.  foodpanda, подбра топ храните, които ще повишат имунитета и ще намалят талията ви.

251ab8957-c0c7-e847-c66be3af579bfd2f

  1. Кокос- изпълнен е с фибри и здравословни мазнини, който ще ви предпазят от преяждане по време на хранене.
  1. Бадеми- богати на фибри и протеини, те са перфектната закуска, когато изпитвате глад. Ще ви държат сити, без да чувствате тежест в стомаха.
  1. Маслини- те са вкусни, полезни и могат да се консумират по много начини, така че да не ви омръзне. Препоръчваме зелените сортове маслини.
  1. Кестеново брашно- опитайте се да приготвяте хляб и печива от кестеново брашно. То има достатъчно фибри, за да запази храносмилането и да ни предпази от неразположения.
  1. Сушени плодове- сушените плодове през зимата са чудесен вариант за набавяне на витамини и съответно поддържане на корема плосък.
  1. Картофи- варени или печени, те са надежден източник на витамини, фибри, минерали. За съжаление, това не важи за пържените картофи.
  1. Кисело мляко- ти прави чудеса за храносмилателната система, тъй като съдържа пробиотици или живи бактерии, които подобряват цялостното ни състояние.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s