България – страната на сбъднатите мечти

on

Лео Бианки за музиката, кулинарията и диетичната италианска кухня

_MG_0168

Лео Бианки стана познат на българската аудитория преди няколко години с участието му в хитовото риалити Биг Брадър. Талантливият италианец, разкри и музикалните си заложби, които неоспоримо се харесаха на българската аудитория. Страстта му към кулинарията, показа още една негова страна, в предаването „Какво ви забърка Лео”. Днес ще ви разкажем повече за неговата атрактивна личност, музиката, ресторантьорството и сбъднатите мечти, в откровено интервю с италианеца.

От кога се занимаваш с ресторантьорство?

От около 10 години съм в този бранш, тук в България. От 1994 година започнах да работя в кухнята, заедно с баща ми. Първият ни ресторант се казваше „Гранд Италия”, открихме го в Бургас. Когато дойде кризата, решихме да съсредоточим усилия само върху една пицария, която да работи по-масово. С течение на времето, затворихме ресторантите и отворихме Leo’s пица до тенис кортове „Малееви”, като към днешна дата тези пицарии са вече три.

А защо избра България?

България все още е държава, която дава шанс на младите и упорити хора да работят. Съветвам всички мои приятели да дойдат тук и да започнат свой собствен бизнес. Причината – защото тук, все още могат да се сбъдват мечти! С цената на една малко по-хубава кола, може да се отвори един приличен ресторант. За сравнение в Италия, с тези пари няма да може да се купи само оборудването за една кухня. Данъците тук са много по- ниски от тези в Италия, така че на края на годината разбираш за какво си работил.  Разбира се, трябва да знаеш точно какво правиш, трябва да имаш опит, защото българите разбират от храна.

            Музиката или кулинарията?

И двете са моя страст, но са много различни неща. Едното ми дава хляб, а другото го правя за удоволствие и забавление. Ако един ден трябва да избирам между двете, разбира се ще бъде ресторантьорството, тъй като имам семейство, за което да се грижа и изхранвам.

            Имаме ли култура на хранене в България?

Трябва да си призная, че българите, които са ходили в Италия, дори за седмица и са се върнали, са повече италианци от самите италианци. Безспорно културата на хранене в Италия е много висока, тъй като заедно с Франция сме едни от държавите с най-добри кухни. Въпросът е, че българинът е много любопитен и отворен за новото. Той пробва, експериментира и се наслаждава на новите неща. Когато изляза от кухнята и отида в залата при клиентите и им поднеса нещо да пробват, те винаги се доверяват и искат да го опитат, което е много хубаво и ме кара да се чувствам добре.

Тенденцията за здравословно хранене, важи ли и за България?

_MG_0237

Здравословното хранене е много важно и постепенно навлиза навсякъде по света. Тук не говорим да се отвори един ресторант изцяло съобразен със здравословните тенденции, а по скоро да се заложи на по-здравословното приготвяне на храната във всеки един ресторант. Наскоро имах спор с един диетолог, относно това, дали децата трябва да ядат пица или не. Знаете ли, че пица Маргарита е част от средиземноморската диета, защото в приготвянето и има само качествени продукти – брашно, зехтин, домати и моцарела. Разбира се, ако в пицата има много продукти и наподобява по-скоро торта да, вредно е и не се препоръчва, не само за деца, но и за хора, решили да водят здравословен начин на живот. В много ресторанти, пиците се предлагат с кетчуп – нещо, което при нас е абсолютно забранено.

На какво отчиташ твоя успех?

Безспорно рекламата е душата на бизнеса. Но реклама без качество на продукта или услугата е обречена. Аз влагам душа, във всичко, което правя. Готвя, излизам, говоря с клиентите, те усещат лично отношение. Хората се радват, усещат италианската атмосфера.

            Кое е любимото ти ястие?

_MG_0234

Обичам да експериментирам с лични рецепти и винаги се получават много добре. Нямам нещо определено най, но пастата и ризотото са ми от най-любимите за приготвяне, както и десертите. Един от най-поръчваните десерти, например стана по погрешка – шоколадовия чийзкейк с шоколадова филаделфия.

            Кои са най-интересните български или световни знаменитости, които сте хранили?

Много са. От световно известните – Ерос Рамацоти, Вал Килмър, Жерар Депардийо, Албано, Тото Котуньо, Тоци. От българските, почти всички – Слави Трифонов, Ники Кънчев, Григор Димитров, Димитър Рачков и др.

            Какво си избраха да пробват?

Нищо претенциозно като цяло. Преди световно турне, да речем, Ерос Рамацоти не яде въглехидрати и заложи на зелена салата, прошуто и фокача. Жерар – паста, Албано – телешко, Тото заложи на спагети ал денте.

            Какво бихте препоръчали на нашите читатели да си поръчат?

Пица с пушена бруната и прошуто крудо Санданиеле. От десертите препоръчвам – шам фъстъкова крема с крокантини от лешник, шоколадов бейлис и тортино с кантучи, йогурт и праскова.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s