Ресторант „Щастливеца” – място за щастливи хора

on

       Антонио Бандерас също избра един от най-предпочитаните ресторанти от платформата на foodpanda

image-09fbca9072ca18b0e53c9af6df46edb36d9f0bb8c6c43af8a811b80c545caa4a-V

За кратко време от своето отваряне, ресторант „Щстливеца” се превърна в любимо място на столичани и не само. Уютната обстановка, перфектното обслужване и отношението към ястията го нареждат сред най-предпочитаните и посещавани места. Най-голямата международна платформа foodpanda, отчита и едни от най-високите поръчки за вкъщи. Защо „Щастливеца” е толкова предпочитано място и какво го отличава, разказват Златан Мирчев, главен готвач и Искра Иванова, управител.

Кой е бил най-интересният ви посетител?

Всички хора са интересни за нас, за това се опитваме да задоволим техните нужди и потребности. Наши гости са били редица известни личности – риалити звезди, певци, политици, но безспорно най-голямата изненада беше посещението на Антонио Бандерас.

Знаехте ли предварително за неговото посещение?

Не, дойде без резервация. Истината е, че ни трябваше доста дълго време, за да го разпознаем. Нямаше никаква охрана, присъща за световните знаменитости, изключително земен и скромен човек. Любезно се отзова на всички колеги от екипа, които искаха да се снимат с него.

На кое ястие от менюто се спря световната знаменитост?

Изненадващо за всички, но избра пиле с трошени картофи (смее се). То представлява обезкостено и мариновано пилешко месо с фритирани варени картофи, запечено на плоча „LAVA“. Изключително много му хареса и остана доволен от избора.

Смятате ли, че българинът има култура на хранене?

Определено да и най-вече по отношение на здравословното хранене. Все повече хора се интересуват от здравословни храни и продукти, а също и от по-здравословния начин на приготвяне на храната. Тенденцията, която се наблюдава последните две години е интересът към т.нар. „супер храни” – киноа, чия, лимец. Разбира се, те присъстват в нашето меню, както в салати и основни ястия, така и в различни десерти. Все по често хората ги търсят и съответно заместват традиционно българските ястия.

Какво бихте препоръчали на нашите читатели да поръчат от многообразното ви меню?

Определено препоръчвам пиците по класически италиански рецепти. Работим само с италиански продукти – паста, брашно, дабавяме и един допълнителен продукт „Семола”, който е неизменна част от приготвянето на пица и допълва автентичния италианския вкус.

Пренасяме се към сърцето на кухнята и един от нейните главни готвачи – Златан Мирчев. Бихме искали да разберем, кое е любимото ви за приготвяне ястие и каква е тайната на кулинарията?

Всеки готвач си има своите тайни, които никога не издава. Това, което мога да кажа е, че всяко едно ястие приготвено с любов, гарантира успех и това е тайната, която прилагам тук. Иамам известни предпочитания, разбира се като гъшия дроб, а също и свинския медальон с печен сос, който ще презентирам пред вас. Проста, но много вкусна рецепта, за която ни е необходимо свинско бон филе, овкусено със сол и черен пипер, сотирана печурка и манатарка, овкусено с печен сос с чесън и прясна мащерка. От салатите залагам на салата с киноа. В нея има киноа, тиквичка, червена чушка, магданоз, копър, мус от филаделфия, зелена накъсана салата, листенца от бейби спанак.

В менюто на ресторант „Щастливеца” ще откриете за всеки по нещо. От 29 Февруари ще можете да пробвате и новото сезонно меню, което гарантира вълшебно пътешествие в света на кулинарията.

 

Foodpanda България.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s