Празник на бисквитите

Националният ден на бисквитите има своето начало от Америка и се празнува всяка година с пищни тържества и купища изпечени сладки изкушения. От около 20 години, празникът получава все по- голяма популярност и днес е познат по целия свят. По времето на Първата Световна Война, бисквитите са се давали на войниците като нещо евтино и засищащо, съдържащо само брашно, вода, захар и малко сол. Първата бисквита е била патентована през 1875 г. от Александър Ашбрун. През 1931 година, Балард патентова студените бисквити, които се съхраняват в хладилник. foodpanda, подбра още любопитни факти, по повод празника на бисквитата.

11240

  • Има още два дни в годината, когато се чества празник на бисквитите- 14 Май и 29 Май.
  • Една от фирмите, които произвежда бисквити, изработва по 27 милиона бройки на ден.
  • Сватбената торта на принц Уилям е направена от 1700 чаени бисквити.
  • Повечето видове бисквити, които познаваме днес, са измислени през 19 век и до днес се правят по оригинална рецепта.
  • Д-р Лен Фишър от Бристолския университет научно установява, че най-добрият начин да се потапя бисквита е хоризонтално.
  • Английската кралица, винаги започва деня си с чаша чай, поднесена с две бисквити- една за нея и една за кучето и.
  • В Холандия, раждането на бебе се отпразнува задължително с почерпка с двойно залепени бисквити, с шоколадов крем.
  • Най-ранните сведения за бисквити идват от римски готвач, който ги хапвал с мед и пипер.
  • Потапянето на бисквита в чай или кафе, засилва до 10 пъти вкуса и.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s