Супер добавки към храненето през зимата

on

Времето стана студено и ние трябва да подготвим организма за зимните месеци. Едно от основните неща да бъдем здрави и красиви е храненето. Платформата за поръчки на храна foodpanda,  подбра няколко храни, които задължително трябва да добавим към трапезата си, за да бъдем в добро физическо и здравословно състояние.

Healthy_Fruit

  1. Тиква

Тя е вкусна, полезна и диетична. Може да я добавите към супи, салати, гарнитури, яхнии и печена за десерт. Тиквата е добър източник на омега-3 мастни киселини, както и на витамин А.

  1. Сладки картофи

Сладките картофи съдържат голямо количество желязо. Консумирайте ги на пюре или печени на скара като гарнитура към месо.

  1. Ряпа

Всички кореноплодни зеленчуци са добре дошли на трапезата, особено през студените месеци. Те имат добър кулинарен потенциал и може да ги приготвяте по различни начини. Ряпата съдържа много витамини А и К, както и фолиева киселина.

  1. Нар

Винаги е добре на масата да присъства нещо сочно и червено. Какво по подходящо от плод, препълнен с антиоксиданти. Подходящ е както като десерт, така и като добавка към салата.

  1. Ябълка

Ябълките са пълни с диетични фибри и е добре да бъдат включвани често в менюто ни като закуска, в основно ястие, в салата или десерт. Дали изпечени или сурови- консумирайте ги често.

  1. Карфиол
    Карфиолът е гъвкав зеленчук, пълен с витамин С. Чудесно се комбинира в суши, гювечи, яхнии и салати. Като добавка в друго ястие, придава сладък леко орехов аромат и вкус

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s