foodpanda обяви серия от придобивания в Европа

on

След придобиване на предприятия в Индия и Мексико, foodpanda поема няколко фирми за доставка на храна в Централна и Източна Европа. Компанията присъедини, няколко компании в съседни на България страни- Donesi.com в Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Pauza.hr в Хърватия и NetPincer в Унгария. Платформата за поръчки на храна се установява като лидер на пазара във всяка от тези страни и е насочена към първото място в цяла Централна и Източна Европа

Берлин, 17 дек 2014: Платформата за онлайн поръчки на храна, foodpanda днес обяви нова серия от придобивания в Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Хърватия и Унгария.
Само няколко седмици след консолидирането на пазара в Индия и Мексико, чрез придобиването на TastyKhana и PedidosYa, компанията насочва и лидерство на пазара в Централна и Източна Европа. Районът играе важна роля в глобалната стратегия на платформата.

В Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, foodpanda поема Donesi.com. Така клиентите ще имат достъп до над 550 ресторанта.

Нещо повече, платформата придоби и Pauza в Хърватия, с доставка на храна от стотици ресторанти. Pauza е основана през 2008 г. и ще продължи да работи под своя собствена марка.

Чрез придобиването на NetPincer, компанията постига и пазарно лидерство в Унгария. NetPincer е на пазара от 1999 г. насам и си партнира с над 550 ресторанти във всички големи градове в страната.

Ралф Вензел, съосновател и управляващ директор на foodpanda: „foodpanda винаги е с акцент върху Централна и Източна Европа, като един от най-важните пазари за доставка на храни. Последните придобивки затвърждават лидерската позиция и ще дадат възможност за още по-добри и по-всеобхватни предложения за нашите клиенти „.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s