Честит хелоуин!

on

Как да маскираме трапезата и каква е анатомията на страха?

Днес отбелязваме празника на Вси Светии или така нареченият Хелоуин. Всяка година на 31 октомври се изпълнява литургия, посветена на Светците и всички починали хора. Хелоуин е християнски празник, първоначално повлиян от келтите. Изключително популярен в Америка, а от няколко години се превърна в мода както в Западна Европа, така и в България. Идеята на този празник е с чувство за хумор и подигравки да се изправим срещу властта на смъртта, съобщават от най-голямата платформа за поръчки на храна http://www.foodpanda.bg

Типичните празнични Хелоуин дейности са свързани с много лакомства, призрачни костюми, фенери, огньове, украсяване на къщите, фенери от тикви, правене на лудории, разказване на страшни истории, гледане на филми на ужасите, посещение на къщи обитавани от духове и стряскане на съседите. На много места по света се палят свещи върху гробовете на мъртвите, но тези обичаи са слабо популярни в модерния свят. Едно от основните неща, на които се набляга в навечерието на празника е храната. Избягва се консумацията на месо, което води до голямо разнообразие от вегетариански храни, свързани с този ден – тиква, ябълки, картофени палачинки и други.

От foodpanda България, предлагат някои идеи, с които да маскирате празничната трапеза. Изберете страховита покривка за масата и подредете с най-страшните и ужасяващи деликатеси. Лаври от мравки- разпространени в Мексико, пържена тарантула- деликатес в Камбоджа, прилеп приготвен на барбекю. Готвачите обикновено приготвят прилепите с чесън, черен пипер и чили. Страхувате ли се от змии? Това е един от основните деликатеси в Тексас и по специално пържена гърмяща змия. Приготвя се в марината от сладко мляко.

Всички тези деликатеси, не са популярни в България, но може да използвате вашето въображение и да приготвите ястия с формата на мравка, прилеп или пък змия. Не забравяйте да издълбаете и страховитата тиква, която се е превърнала в символ на празника. Може да изключите електричеството на стълбите във входа, да се маскирате и да обикаляте между етажите с фенер-тиква. Този трик, ще създаде истинско празнично настроение и много изплашени съседи, съветват от foodpanda.

А ето и подробности за анатомията на страха. По същество, когато някой се страхува, тялото веднага изпада в повишена бойна готовност и се подготвя за борба, чрез иницииране на скандал. По принцип, страховете ни са вградени в ДНК-то и се предават от поколение на поколение като механизъм на оцеляване. Тяхната единствена цел е да ви държи живи и да създаде чувство, което ще ви мотивира да избегнете опасност. На Хелоуин, превъзмогнете вашите страхове и се амбицирайте за изплашите, колкото се може повече хора, защото според поверията, това ще ви направи по здрави през следващата година.

Честит Хелоуин!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s