Българската кухня- полезна и вкусна

on

Родните ястия удължават живота на хората

Българската кухня е вкусна и същевременно полезна. Чревоугодници от цял ​​свят са привлечени от векове от кулинарните изкушения, които България предлага. Традиционната българска кухня е смес от класически български ястия, преплетени с наследство от славянски, гръцки, турски и в последно време, други централни и западни европейски кухни, съобщават от най-голямата платформа за поръчки на храна http://www.foodpanda.bg  България в известна с енергичното здраве и дълголетие на своите жители.

Защо българската кухня е толкова вкусна? Българската храна е натурална. Ястията са приготвени чрез използване на природни продукти, които в голяма степен носят уникалния вкус на българските ястия. Има и много отличителни черти на готвенето, които допринасят за невероятния вкус. При приготвяне на храна с месо например, българите започват с готвене на месото и постепенно добавят останалите съставки. По този начин те спестяват време и усилия, тъй като цялата храна се получава като се използва само едно гърне или тенджера. Комбинацията на традиционното кисело мляко с други продукти, също е много типичен метод за българската национална кухня. То обогатява вкуса на храната и прави ястията по-здравословни. Тайната на здравето и дългия живот на българите се крие в свойствата на киселото мляко, произвеждано в България. Друга отличителна черта е термичната обработка на продуктите -къкрят бавно на слаб огън, което позволява техните хранителни качества да се съхраняват.

Според проучване на международната компания за поръчки на храна, българите са един от най-здравите националности в Европа, заради консумацията на разнообразни пълнозърнести и бобови растения, сирена, кисело мляко и пресни плодове и зеленчуци.

„Булгар” означава „човек на ралото“, което от своя страна показва колко трудолюбиви са хората, а добре обработените земи, лозя и овощни градини са богатството на тази страна.

Сериозен отпечатък в българската кухня, традиции и обичаи поставя и турската, още от времето на Османската империя. Използват се много подправки и се набляга на месните продукти(кюфте), традиционната студена супа- таратор, точената баница със сирене, сърми и различните видове „бьорек”. За най-известни, вкусни и добре познати ястия от българската кухня, сред другите народи са шопската салата, мусаката, кюфтето и баницата, приготвена с бяло саламурено сирене. В традиционната българска кухня рядко се използва метод на пържене, което е основна причина за дълголетието на дедите ни.

Това, което съветваме всички е да се върнем към традициите на предните поколения и да консумираме богатствата, които могат да виреят на изключително плодотворната територия на България. Нека винаги избираме български продукти и се опитаме да се храним с качествено месо и млечни продукти, закупени от родни ферми, а не внос от чужбина. Така гарантираме своето здраве, красива външност и дълголетие.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s