Осем от най – известните вегетарианци в деня на прегръдка

on

Международната компания за поръчка на храна ви предизвиква да прегърнете вашите приятели и да прочетет кои са най-известните вегани и вегетарианци.

Ако станете свидетели на необичайно явление и прилив на прегръдки не се озадачавайте, защото днес е „Hug a vegetarian day”, съобщават от най-голямата международна платформа за поръчка на храна foodpanda. Както името подсказва, това е официалният ден, в който може да прегърнете всички вегани и вегетарианци. Това е ежегодно събитие, подкрепено от PETA, което се случва всеки последен петък от месец Септември.

По случай празника, foodpanda е подготвила, няколко истории на знаменитости, които изповядват културата на веганите и вегетарианците.

1.Махатма Ганди
Професия: индийски духовен и политически лидер
Не е странно, че Махатма Ганди е вегетарианец. Той роден в семейство на вегетарианци, изповядващи вегетарианската култура и вяра. Той вярвал, че единствената причина да бъде вегетарианец е от морална гледна точка. Ганди смятал, че човечеството трябва да следва пътя на ненасилието и да води милостив живот без изобилие и да пази животинския свят на тази планета.

 1. Сър Пол Макартни
  Професия: Музикант, член на „Бийтълс”
  Вдъхновен от филм на „Дисни” за сърничката „Бамби”, през 1942г., членът на „Бийтълс”, започва да се интересува от правата за защита на животните. През целия си живот Пол Макартни и семейството му са вегетарианци.

  3. Ръсел Бранд
  Професия: комик, актьор, радио водещ, автор и активист
  Той е избран за най-секси вегетарианец през 2011 г. Любопитен факт е, че дори неговата бивша съпруга Кейти Пери е изповядвала вегетарианството и е стояла на страна от консумацията на месо.

 2. НаталиПортман
  Професия: Актриса
  Портман става вегетарианка, когато е на осем години. През 2009 г. тя направи още една крачка напред и последва веганския начин на живот. Актрисата не одобрява носенето на кожи, пера или други животински изделия. През 2007 г. тя стартира своя собствена веганска линия за обувка „Te Casan“.

  5. Боб Марли
  Професия: Певец, текстописец, китарист
  Духовните вярвания на Марли го подтикват да следва вегетарианска диета, наблягайки на „Итал“ храни. „Итал“ е жаргон, използван като начин да се подчертае единството и целостта на живота. Итал храната популяризира здравословния ум, тяло, дух и околната среда. Тя е толкова свежа, колкото е възможно, без добавки, консерванти и други химикали.

  6. Конфуций
  Професия: учител, редактор, политик и философ на Пролетния и Есенния Период на китайската история
  На запад, диета без месо често се разглежда като модерен начин на живот. Но вегетарианските и веганските диети се простирали още в древната история и често са били приемани от радикални и променящи света фигури. Самият Конфуций е бил вегетарианец и е използвал пръчици за хранене вместо прибори от метали и други материали, напомнящи насилие.

  7. Майк Тайсън
  Професия: Професионален боксьор
  Бившият шампион по бокс в тежка категория и настоящ веган Mайк Тайсън, изключва месото от менюто си не с цел отслабване, а в подкрепа защитата на животните.
  „Да станеш вегетарианец ми даде още една възможност да водя по-здравословен начин на живот“.

 3. Ан Хатъуей
  Професия: Актриса
  Жената котка не е била в състояние да реши дали да бъде вегетарианец или не за дълго време. Тя не е типичният вегетарианец, тъй като подбудите и са били единствено, да успее да изглежда добре в ролята и костюма на жената котка. Последни новини са, че тя отново е преминала към консумация на месо и животински продукти.

През последните готини вегетарианството и веганството се превърна от мода в начин на живот. Все повече хора разбират плюсовете от това да изключат месни продукти като по този начин подпомагат съхранението на животинския вид на планетата.

По повод днешния ден, в който трябва да бъдат прегърнати всички вегетарианци и вегани, международната компания за поръчки на храна foodpanda, ви предизвиква да прегърнете вашите приятели.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s