„Стани Панда Приятел” в подкрепа на десет новородени бебета

20140902_509x339-banner_v2

 

Международна компания за доставки и поръчки на храна, избра да подкрепи българската фондация „За Нашите Деца” и да промени съдбата на поне 10 изоставени бебета от 0 до 3 години, като им помогне да узнаят смисъла на думите „Семейство, Любов, Грижа, Сигурност и Развитие”.

От днес стартира кампанията „Стани Панда Приятел” на международната компания foodpanda, която има за цел да ангажира в проблема бизнес и общество, като заедно поемат отговорността да променят една тъжна статистика и извадят България от черния списък на лидерите, по брой изоставени деца в Европа.

Всяка година в България се изоставят около 2000 бебета, около 1000 от тях – още в родилния дом. Над 4000 деца, живеят в социални домове. За 10 години, 238 деца с увреждания намират смъртта си, поради небрежност и липса на внимание към проблема. Веднъж попаднали в дом, повечето деца прекарват там цялото си детство (повече от 14години).

Това е само малка част от тъжната статистика, зад която стоят хиляди провалени мечти и детски животи. Осъзнавайки сериозността на проблема, международната компания foodpanda, избра България да е втората страна след Индия, в която да бъде организирана подобна кампания.

Фондация „За Нашите Деца” бе избрана като бенефициент на кампанията, поради чистия и безкористен начин, по който работят, за да расте всяко българско дете, сигурно и щастливо. За 21 години работа с деца в риск, българската неправителствена организация е помогнала на над 5600 бебета и подрастващи да живеят в сигурна семейна среда.

Децата са бъдещето на една нация и нека всички заедно бъдем част от тяхното по-добро развитие.

Как да станете Панда приятели и да подкрепите инициативата, може да видите на сайта на фондация „За Нашите Деца” – кампания „Стани Панда Приятел, както и на сайта на компанията. Кампанията ще приключи на 15 декември 2014г.

„Добрата панда подкрепи, вкусно хапване на бебе подари.”

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s