Коментари за Мондиал 2014 от изявени български футболисти

on

Михаил Александров разказва пред foodpanda за футбола и храната. 

Светът е футбол! Световното първенство е в разгара си, а целият свят тръпне в очакване, за да разбере кой ще бъде новият Световен шампион. Определено Бразилия е най-горещата точка и тема на разговор от всички хора на седемте континента на Земята.

Футболът винаги е предизвиквал големи емоции у зрителите, дори в самото начало когато се е зараждал като една от най-увлекателните спортни игри. За родина на футбола се приема Англия, макар играта да е била позната още от времето на древен Рим, Елада и Китай. В днешно време ролята му е от важно значение за всекидневието на милиони фенове, региони, общности и държави.

За всички запалянковци по света, Световната купа е дългоочаквано събитие. Време за приятели, силни емоции, студени напитки и вкусна храна. За всичко това разказва футболистът на ПФК „Лудогорец” Михаил Александров, пред foodpanda.

Зад близо 20 годишния му стаж на стадионите, Михаил Александров е успял да развие и покаже своите качества в отбори като ЦСКА, Борусия Дортмунд, Академик (София) и Лудогорец.

В момента отборът на Лудогорец е на лагер, което възпрепятства г-н Александров да гледа мачовете от Висшата Световна лига от вкъщи. Проследява ги с интерес, заедно със съотборниците си в хотела, в който са отседнали. Според неговите прогнози, на този етап от Световното, до финала е твърде вероятно да стигнат отборите на Германия и Франция, макар Александров да симпатизира на Белгия. За foodpanda бе изключително интересно да разбере какво обича да похапва футболистът докато гледа футболни мачове. Отговорът на този въпрос е „плодове”. Като професионален спортист има наложени забрани в менюто му. Ето защо той набляга на единствената разрешена сладост – плодовете. Предпочита домашно приготвена, прясна храна и то най-вече заради малката му дъщеричка. За съжаление не му остава време да се изявява като майстор-готвач, но това не е и необходимо, след като се изявява като майстор на терена. Когато не остане време за готвене или, за да отмени половинката си, поръчва храна, чрез мобилното приложение за доставки. Споделя, че това е един изключително удобен начин, който спестява време и чакане пред някой ресторант.

Все пак като кулинарен гуру и пътеводител в света на храните, foodpanda иска да разбере, кое е ястието, което е най-подходящо за гледане на мачовете от Мондиал 2014, според Михаил Александров. Той сподели: „Много зависи дали си професионален футболист и дали имаш забрани свързани с храната, която консумираш като такъв. За останалите хора, които не се занимават професионално със спорт предполагам, че сред най-предпочитаните храни за гледане на мачове е чипса в комбинация с бира.”

 

 

  1. Разкажете малко повече за себе си?

Занимавам се с футбол от 6 годишен, в момента съм на 25 години. Играл съм в ЦСКА, Борусия Дортмунд, Академик (София).

 

  1. В кой отбор играете в момента?

В момента играя за Лудогорец.

 

 

  1. Гледате ли Световното първенство, ако да къде предпочитате, вкъщи или навън?

Да,  разбира се гледам го с интерес. В момента с отбора сме на лагер и това ни възпрепятства да гледаме Световното от вкъщи. Налага се да го гледам в хотела, в който сме отседнали.

 

  1. Според Вас между кои отбори ще са на финал?

Все още е рано да се каже, предстоят още мачове, но може би на финала ще останат Германия и Франция.

 

  1. Кой е Вашият фаворит?

Симпатизирам на Белгия.

 

  1. Храната и футбола вървят ръка за ръка, Вие какво обичате да хапвате,  докато гледате футболен мач?

Аз съм професионален футболист и като такъв имам наложени ограничения в храните, които консумирам. Когато гледам мачове, предпочитаната от мен храна са плодовете и наблягам на тях. Все пак, те са единственото сладко нещо, което мога да приемам.

 

 

 

  1. Обичате ли да готвите или предпочитате да се храните навън?

За съжаление, не готвя поради липса на време. Имам малка дъщеричка, поради което залагаме основно на прясна домашно приготвена храна и по-рядко се храним навън.

 

  1. Поръчвате ли храна за вкъщи? Ако да, колко често?

Случва се да поръчвам от време на време.

 

  1. Използвате ли платформи за доставка на храна или поръчвате директно от ресторантите?

Отнема много повече време да отида до конкретното заведение, да поръчам на място и да изчакам да се приготви. Ето защо поръчвам най-често, чрез мобилна апликация директно от телефона си.

 

  1. Коя е най-подходящата храна според Вас за гледането на мачовете от Световното първенство?

На този въпрос мога да отговоря със „зависи”. Много зависи дали си професионален футболист и дали имаш забрани свързани с храната, която консумираш като такъв. За останалите хора, които не се занимават професионално със спорт предполагам, че сред най-предпочитаните храни за гледане на мачове е чипса в комбинация с бира.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s