Днес е празникът на шоколадовия пудинг

on

Запознайте се с историята на шоколадовия пудинг и отпразнувайте празника със съветите на foodpanda

 Image

Международният ден на шоколадовия пудинг се чества всяка година на 26 юни, съобщават от foodpanda. Знаете ли , че историята на десертните пудинги може да се проследи още от 17-ти век? В началото „пудинга” всъщност е бил много силно напоена торта. В сегашния си вариант обаче, сладкарското изделие е познато от 19 век, когато английския химик Алфред Бърд го разработва с яйчен крем. Тогава той постига перфектната консистенция.

В края на 19 и началото на 20 век, шоколадовият пудинг е бил подходяща храна за нисшите прослойки на обществото. Той не е бил смятан за здравословна храна, в съвременния смисъл на думата, аза високо калорична.

Днес, пудинга е популярен десерт по целия свят. . Има два основни вида: В САЩ , Канада и Югоизточна Азия, десертът е с лека текстура, охладена и с вид на нишесте. В тези страни го консумират предимно на закуска или се използва като пълнеж за шоколадов пай.  В Обединеното кралство, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия версията прилича на добре изпечена торта, с много шоколадов крем.

Съвременните шоколадови пудинги обикновено са направени с мляко и захар, ароматизирани с шоколад и ванилия, а за сгъстяване се използва нишесте.  Обикновено се приготвя на печка, но съществуват и други методи- микровълнова обработка, пара, печене (понякога и водна баня) или замразяване (като се използва желатин като сгъстител).

За да отпразнувате деня на шоколадовия пудинг foodpanda ви предлага няколко лесни стъпки.

  1. Информирайте предварително вашите приятели и семейство си за деня на шоколадовия пудинг. Това създава чувство на очакване, особено при децата.
  2. Изпратете електронна картичка, по случай този празник. Това е доста нестандартен начин, за да покажете отношение към някого.
  3. Поканете близки семейни приятели или си направете женско събиране, а защо не и детско празненство. Може да сервирате пудинга по креативен начин, сервиран в нестандартни чаши и украсен с цветни пръчици или бисквитки за потапяне.
  4. Ако имате деца, направете пудинг арт проект. Нанесете няколко лъжици от шоколадовия десерт върху чиния и започнете да правите украси с пръстче. Произведението може да бъде изядено или окачено на стената да изсъхне.

Много хора правят своите собствени шоколадови пудинги у дома, но в търговската мрежа може да  намерите консервирани или замразени версии. Пудинга стана и общодостъпен, чрез платформата за доставки на храна foodpanda.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s