Изборът на пица разкрива не само вкусовете ни, но и характера ни

on

foodpanda с любопитни факти, които разкриват част от чертите ни, вижте как:

ImageImageImage

Италианската кухня е считана за една от трите най-добри кухни в света. Тя е и в основата на френската кухня и до определна степен е оказала влияние и върху други европейски кухни. Италианската кухня е една от най-широко разпространените и известни извън пределите на своята родина.
Една от най-разпространените италиански храни, това е пицата. Любопитен факт е, че неаполитанският специалитет с кръгла форма датира още от 18 век. Първата пицария е открита в Неапол през 1830 година. Именно тя е наложила и образът, който днес въплащава истинската италианска пицария – пещ, дълга маса за разстилане на тестото и задължителната витрина, през която клиентите да наблюдават процеса на приготвяне.
Една от причините пицата да бъде така популярно ястие и толкова бързо да покори не само родината си, но и целият свят е лесното и приготвяне и голямото разнообразие. Според проведени проучвания пицата се нарежда сред любимите храни на децата между 6 и 14 годишна възраст и то не само в няколко страни. Може би това е и причината поради, която италианският министър през 2001 година предлага това ястие да бъде обявено за нематериално културно наследство на човечеството.
Богатата история и традиции на италианската пица неминуемо се предават и обогатяват през поколенията в различните страни по света. Ето защо foodpanda реши да сподели на любителите на тестеното изделие, връзката между любимата пица с чертите на нашия характер.
Маргарита – Най-обикновената пица. Съдържа пресни домати, моцарела, босилек, сол, пипер и зехтин.
Ако това е вашата любима пица, вие сте непретенциозен човек, който държи на простите неща и не желае да усложнява живота си. Вашият свят е базиран на точно определени принципи, които следвате. Не обичате промените, нито импровизациите. Винаги залагате на сигурното и изпитаното. В интимния живот сте моногамни, на моменти малко скучни, но пък обичате истински и сте верни на половинката си.
Неаполитана – Най-автентичната пица. Съдържа домати, чесън, босилек, риган, моцарела и аншоа.
Ако това е вашата любима пица, вие сте човек, който силно държи, почита и уважава традициите, в които е възпитан. В този смисъл вие сте сериозни хора, които имат лека ръка и обикновено нещата в бизнеса винаги се получават. На моменти може да сте малко избухливи и гневни, но единствената причина за това е навлизането в личното ви пространство. В интимния живот сте уравновесени, мили и романтични, винаги подхождате с грижа и внимание към любимия човек.
Прошуто – Съдържа домати, зехтин, прошуто, италианско сирене „Рикота”.
Ако това е вашата любима пица, вие сте човек, който истински цени всичко, което има в живота си. Работите упорито и преследвате целите си до тяхното пълно осъществяване. Не се задоволявате с половинчати неща нито обичате да оставяте делата си така. В известна степен сте традиционни хора, но обичате провокациите и умерените рискове.Лесно манипулируеми сте, защото по същество сте безкрайно добри. В интимния живот държите здраво юздите на любовта, но понякога е нужна и малко романтика.
Куатро формаджи – „четири сирена“. Съдържа доматен сос, моцарела, пармезан, горгондзола и проволоне, зехтин.
Ако това е вашата любима пица, вие сте изтънчен човек, който има добър вкус за всичко заобикалящо го. Твърде простите неща не са за вас. Вие обичате да усложнявате ситуацията, за да ви бъде по-интересно. Не сте много пунктуални и последователни. Доверявате се на интуицията ви и в повечето случаи тя не ви подвежда. Обичате бохемския живот, екзотичните дестинации и скъпите подаръци. В интимния живот сте изключително изобретателни и в този смисъл партньорът ви е късметлия.
Фрути ди Маре – съдържа доматен сос, счукан чесън и ситно накълцан магданоз, морски дарове, зехтин.
Ако това е вашата любима пица, вие сте един романтичен и леко вятърничав човек. Романтиката и любовта движи целия ви свят. Обичате да се раздавате за любимите хора, понякога дори повече от необходимото. Лесно се доверявате и лесно се лъжете в преценките си. Имате богато въображение, което в повечето случаи е във ваш плюс. Понякога обичате да си измисляте истории само и само да станат по-любопитни и интересни за останалите. Обичате да прекарвате времето си с любимите хора и по възможност да бъдете близо до морето. То ви дава свобода и спокойствие. В интимния живот сте много нежни, галантни и изкусни любовници.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s