Какво обичат да похапват децата

on

foodpanda направи проучване за най-често консумираните храни сред децата по случай празника на детето.

ImageImageImage

Балансираното и здравословно хранене е в основата на изграждане на добри хранителни навици на децата ни. Богатото меню на витамини, минерали, белтъчини и въглехидрати и здравословният начин на живот на децата е сред най-големите приоритети на родителите.

Не винаги обаче вкусовете на родителите съвпадат с вкусовете на техните деца. Всичко забранено е най-вкусно и предпочитано от малчуганите. Ето и класацията на foodpanda, която ще потвърди това.

На първо място сред любимите храни се подрежда какаовото изкушение наречено шоколад. Поради възбуждащото му действие той често пъти е изключван или ограничаван от менюто на децата.

На второ място е типичното за лятото и не по-малко вкусно нещо – сладоледът. Отново много висококалоричен продукт, който съдържа голямо количество мазнини, захар, въглехидрати, но и витамини.

Почетното трето място е посветено на тестените изделия. Пасти, спагети, макарони, пици са едни от много предпочитаните храни. За съжаление те спадат към полуфабрикатите, които също не са предпочитани от родителите.

Други любими храни на малчуганите са всички онези наречени fast food, от типа на снаксове, полуготови храни и др.

foodpanda съветва всички родители да се грижат за добре балансираното и здравословно меню на своите деца, но все пак да не забраняват така любимите храни на своите деца. Всичко, поднесено в разумни количества не може да навреди.

Това бе класацията за най-консумираните храни сред децата по случай 01.06.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s