Мече панда радва малки и големи в Южния парк

Мече панда радва малки и големи в Южния парк
foodpanda с много изненади за малчуганите по случай празника на детето.

ImageImageImageImageImage

Мече панда бе една от атракциите, които зарадваха малки и големи на днешния 01 юни в Южния парк в София.
И тази година зеленият оазис на столицата събра много деца и родители, които заедно отпразнуваха Деня на детето. foodpanda България бе подготвила изненада за най-малките като ги запозна с техния Панда приятел. Мечето обиколи парка, раздавайки подаръци, символ на приятелството с малчуганите. Популярният български поп изпълнител Рафи, също бе един от желаещите да си направи снимка за спомен с големия мечок.
По-големите деца научиха интересни факти за екзотичното животно, обитател на тибетските високопланински области. Като например, че пандата е национално съкровище на Китай. Обитава планински бамбукови гори, тъй като основният източник на храна са именно бамбуковите листа. Средно бозайникът изяжда между 15 до 30 кг. листа и кълнове като този процес и изисква 10-12 часа. Теглото и достига до 160 кг. Пандите са обявени за застрашен вид. По-малко от 1000 индивида живеят свободно днес в природата и около 100 се държат в зоопаркове. Местностите, в които живеят пандите са обявени от Китайското правителство като природни резервати.
Така „националното съкровище на Изтока” дойде на нашите географски ширини, за да зарадва стотици деца със своята величествена осанка и присъствие, по случай най-хубавият празник – този на детето.
Желаещи за снимка с атракцията на Южния парк не липсваха. Всички фотоси са поместени в официалната фейсбук страница на foodpanda България. А най-харесваната сред тях ще бъде обявена като победител и ще спечели подарък.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s