Честит национален ден на бургера!

Днес е националният ден на бургерите

Запознайте се с историята на бургера и се вдъхновете да измислите своя собствена

ImageImage

Световният ден на бургера се чества всяка година на 28. май. От къде произхождат бургерите? Широко известен е фактът, че те са сред най-либимите храни на американците. Истината е, че името произхожда от Хамбург,  град в Северна Германия. Германците, които емигрирали в Щатите, смилали пържолата, за да направят месото по-меко. Дълго време това ястие се наричало „Хамбурска пържола” и едва по-късно било променено на „Хамбургер“. От първата си поява в началото на 1880г. и до днес, те са сервирани и приготвяни по безброй начини. Бургерите намират място и се приспособяват бързо на всяко едно място по света.

Рекордни бургер факти:  Средно, американците изяждат по три бургера на седмица и около 14 милиарда бургери годишно. Като количество, това е достатъчно, за да се обиколи Земята 32 пъти. Най-големият бургер в света е приготвен и изяден през 1982 година от около 10 хиляди души. ·

Най-скъпият бургер възлиза на $ 10,000 приготвен за годишнината на USocial.net. Парите от продажбата му са били дадени за благотворителност. В съставките му е имало специален сорт говеждо, трюфели и е бил покрит с 24 – каратова позлата. Днес, без съмнение можем да създадем свой собствен и непобедим образ на бургера. Елвис Пресли обичал чийзбургери като добавял фъстъци към тях. Можел да изяде до осем наведнъж. Може да се дебатира, за това кой е най-добрия вид сирене, което подхожда най-много на чийзбургера. Може да преминете на италианска чабата или пък гурме.

По повод, днешния ден foodpanda / hellofood направи проучване за количеството бургери, които клиентите поръчват в рамките на един месец. Целта е да се сравни популярността на хамбургера в повече от 40 страни.

Най-високите резултати от любопитното проучване са за Бангладеш, за това той оглавява списъка, следван от Унгария , Индонезия, Сенегал , Гана и Тайланд. В България бургерите също са много предпочитана храна, но отстъпват пред добре позната и любима пица и китайските специалитети.

Търсите повече идеи ? Вижте нашите вкусни предложения на нашия сайт, за да добие вашия бургер един специален вид и вкус по случай празника

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s