Коя е най-поръчваната храна в България?

on

                                                  Българите наблягат на азиатска кухня.
Хората по целия свят се прибират у дома след дългия работен ден и искат просто да се отпуснат и да похапнат нещо бързо, лесно и вкусно. Много често наблягаме на доставките за храна, за да избегнем престоя в кухнята.

Image
Според международната платформа за доставки на храна „foodpanda”, част от компанията „hellofood”, българите наблягат на китайска и японска кухня. Най-често си поръчваме суши и китайска салата с кълнове, а по – рядко избираме десерти. Пицата заема трето почетно място. Любопитна информация, е че 80 % от анкетираните, предпочитат готова храна, пред това да губят време сами да си я приготвят. 56% от тях, използват услугите на платформи за разнос и в офиса си, поне веднъж месечно. Сумата, която един българин отделя за храна, доставена до вратата е средно между 15 и 20 лв.
В световен мащаб, добре познатата пица „Маргарита” е най-предпочитаната храна за дома. Мексико, Азербайджан, Сърбия, Синегал, Гана, Бангладеш и Хърватска са най-големите любители на италианското тестено изкушение. В Йордания, Мароко и Нигерия също предпочитат пица, но „Капричоза”, която е добре позната и у нас.
В 21в. може да си поръчаме всичко , което пожелаем, от специалитети, сладкиши, биопродукти от биомагазини до традиционна кухня, по всяко едно време на денонощието, с едно телефонно обаждане или с един клик на мишката.
Всичко, което можете и не можете да си представите е на ваше разположение , бързо и лесно.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s